Βιολογική ”βόμβα” στα παράλια: ”Βράζει” από τον κορονοϊό η Αλικαρνασσός – Τουρκικό σχέδιο εξάπλωσης του ιού στα νησιά μας

Την στιγμή που η κ. Μπακογιάννη μας λέει πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την κατάσταση απάν αντι από τα νησιά μας, τουρκικό ΜΜΕ μέ χάρτη-σοκ, μας παρουσιάζει τις περιπτώσεις κορονοϊού που είναι έντονες όπως φαίνεται στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού και ειδικά στις περιοχές Yalıkavak και Gökçebel, αλλά και στις γειτονιές Ortakent-Yahşi και Turgutreis καθώς και στο κέντρο της πόλης της Αλικαρνασού.

Τονίζεται δε ότι παρά τα ληφθέντα μέτρα, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων συνεχίζεται ειδικά σε αυτήν την περιοχή.

Σε ειδικό χάρτη εμφανίζονται οι θέσεις και ο αριθμός των περιπτώσεων και με μωβ χρώμα αναφέρεται η μέτρια πυκνότητα κρουσμάτων, ενώ με κόκκινο χρώμα εμφανίζονται η περιοχή όπου υπάρχουν πλέον πολλά κρούσματα.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση δίπλα από την περιοχή των Δωδεκανήσων, αν και εφόσον υπάρξουν και άλλες πιθανόν ροές προς την ελληνική πλευρά.

Μέχρι τώρα έχουμε δύο τουλάχιστον αποτυχημένες προσπάθειες από τουρκικής πλευράς κατά τις προηγούμενες ημέρες για να εισέλθουν βάρκες με μετανάστες στην περιοχή αυτή, οι οποίες αποκρούστηκαν από το ελληνικό λιμενικό και πολεμικό ναυτικό.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η Τουρκία στοχεύει εκτός όλων των άλλων και την περιοχή των Δωδεκανήσων, θέλοντας να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα μεσούσης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΘΑ έχει “απλώσει” τα πολεμικά μας πλοία ενισχύοντας την δύναμή του προς αντιμετώπιση του οργανωμένου όπως όλα δείχνουν τουρκικού σχεδίου.

Υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν την Τουρκία να έχει στοχοποιήσει πιθανόν και το Καστελόριζο, ενώ φέρεται να έχουμε συγκέντρωση και στην περιοχή της Αττάλειας, ενός σημαντικού αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Στην περιοχή των νησιωτικών συμπλεγμάτων της χώρας μας έχουμε ταυτόχρονα και μεγάλη επαγρύπνηση τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής επάνδρωσης όσο και σε επίπεδο ναυτικών μέσων.

Η Τουρκία πιθανότατα να επιχειρήσει να εξάγει “προβλήματα” προς την Ελλάδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο αντιμετωπίζει και μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία είναι φορείς του ιού, αλλά μόνο και μόνο που θα επιχειρηθεί πιθανότατα να μετακινηθούν όλοι αυτοί από περιοχές που “βράζουν” στην κυριολεξία προς τα νησιά μας, φτάνει και περισσεύει.

Τα ελληνικά νησιά εδώ και τόσο μεγάλο διάστημα βρίσκονται σε πολύ κατάσταση σε σχέση με την πανδημία μετά την αποτελεσματική λήψη έγκαιρων μέτρων και δεν πρέπει με τίποτα να κινδυνεύσει η ομαλή πορεία της όλης καταστάσεως.

Αλλά οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν πιθανόν αυτό που ξεκίνησαν στον Έβρο και θα επιχειρήσουν να το επεκτείνουν εκεί που έχουν συμφέρον να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά, δηλαδή στην περιοχή των Δωδεκανήσων, μόνο που οφείλουν να λογαριάσουν ότι τους αναμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.

Δείτε τον χάρτη :

Ταυτόχρονα η Nτόρα Μπακογιάννη σε πρωινή εκπομπή δήλωσε πως ”Δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάναστες με κορονοϊό στα παράλια!” ωστόσο Την ”αδειάζουν” Υπουργοί

Η έμπειρη πολιτικός, έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσαν οι Παναγιωτόπουλος, Μηταράκης και Πέτσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, ανέφερε ως ”τρομολαγνική κουβέντα την συζήτηση για μετανάστες που είναι φορείς του ιού και για όσα διαρρέονται”.

Μάλιστα είπε πως ορισμένα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα και ότι δεν είναι εύκολο να στείλει ο Ερντογάν σαπιοκάραβα στην Ελλάδα!

Απλά να της θυμήσουμε πως πριν λίγες εβδομάδες ένα σαπιοκάραβο με μετανάστες πέρασε ”κάτω από την μύτη” των Ελληνικών Αρχών και έφθασε μέχρι την Τζιά!

Βέβαια από τότε έχουν παρθεί μέτρα, αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτησή της.

Μάλιστα συνάδελφοί της νωρίτερα με δηλώσεις τους την ”άδειασαν”

Παναγιωτόπουλος:

«Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορονοϊού».

Μηταράκης:

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί συρροής μεταναστών στα τουρκικά παράλια, είπε, μιλώντας στο Mega, πως γνωρίζουμε για συγκέντρωση κάποιων μεταναστών στα παράλια της Τουρκίας, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι άτομα φορείς του κορονοϊού ούτε το αντίθετο.

Πέτσας:

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «Βλέπουμε μια κινητικότητα, είμαστε σε εγρήγορση» και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση των ανθρώπων αυτών. Βλέπουμε μια έξαρση της ασθένειας στην Τουρκία…»

Οι δύο τελευταίοι δεν πήραν ξεκάθαρη θέση, αλλά εμμέσως ανέφεραν πως οι μετανάστες είναι φορείς του ιού!

Άρα τι θέλει να μας πει η κ. Μπακογιάννη;

Μην ξεχνάμε και τις απίστευτες δηλώσεις Κατρούγκαλου:

«Ο αρμόδιος Υπουργός δεν επιβεβαιώνει, λέει οτι εξετάζει τα δημοσιεύματα. Απαράδεκτη η διγλωσσία. Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να σταματήσει τα fakenews ορμπανικού τύπου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο με την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη:

 

Ελληνοτουρκικά θέματα και στρατιωτικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.