Α Κ Ο Υ Τ Ε ; ; ; Α ν ο ι κ τ έ ς οι Εκκλησίες την Κυριακή των Βαΐων και του Πάσχα! [Τό πιάσατε τό υπονοούμενο; Εκεί δεν είναι «υπεύθυνοι» οι αρμόδιοι;;;]

Ανοικτοί θα μείνουν οι Ορθόδοξοι Ναοί στην Βουλγαρία, τόσο την Κυριακή των Βαΐων, όσο και την Κυριακή του Πάσχα…
Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ, καθώς όπως τόνισε πολλοί άνθρωποι στην Βουλγαρία είναι απελπισμένοι και με πεσμένο το ηθικό λόγω του κορονοϊού

Παράλληλα κάλεσε τους Βούλγαρους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να προσευχηθούν από εκεί.  Οι λειτουργίες στους μεγάλους Ναούς θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση.
«Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είμαι έτοιμος να υποστώ τις επικρίσεις. Οι επίσκοποι μου είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεσμένο ηθικό, είναι απελπισμένοι. Για αυτό δεν μπορώ να δώσω μια τέτοια εντολή (να κλείσουν οι εκκλησίες)», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στις λειτουργίες αυτές, ιδίως την Κυριακή του Πάσχα, συρρέουν χιλιάδες πιστοί στις εκκλησίες όλης της χώρας.  Ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ είπε, ότι γύρω από τις εκκλησίες θα είναι ισχυρή η παρουσία αστυνομικών που θα αναλάβουν να διαφυλάξουν την τάξη και να εγγυηθούν ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.
Η κυβέρνηση στην Βουλγαρία έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου και απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των δύο ενηλίκων.
Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 611 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 24 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι ιερείς δεν θα μοιράσουν βάγια την Κυριακή, όπως συνηθίζεται, είπε ο Επίσκοπος Γαβριήλ του Λόβετς, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για μικρό συμβιβασμό».  Το Πάσχα, η λειτουργία θα ξεκινήσει έξω από τους Ναούς και η Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πιστούς να φορούν προστατευτικές μάσκες.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί επικρίνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας επειδή κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες παρά την κρίση.
Συνεχίζεται επίσης η πρακτική του φιλήματος των εικόνων, καθώς και η Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι για όλους.
Ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο επικεφαλής ενός εθνικιστικού κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε ότι η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική. «Ας μην ισχυριζόμαστε ότι η εκκλησία είναι αγία. Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό», είπε.
Άλλοι πολιτικοί ωστόσο συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, δηλώνοντας ότι δεν φοβούνται.
«Μην φοβάστε! Όπου είναι η χάρη του Κυρίου, όλα τα μικρόβια καίγονται.  Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση μόλυνσης μέσω της Θείας Κοινωνίας», είπε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.