Το 2015 αναπολεί ο Βαρουφάκης και ζητά βέτο και «υπεύθυνη ανυπακοή»

 

Ημέρες 2015… με «ευκαιρία» για σκίσιμο ​μνημονίων… και προτροπές για άσκηση βέτο σήμερα στο Eurogroup εμφανίσθηκε σήμερα στην Βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης!

Σενάρια «μαύρου προβάτου της ΕΕ» που απέρριψε βέβαια ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να θέσει βέτο στο σημερινό eurogroup εάν τεθεί σενάριο πιστοληπτικής γραμμής από ESM υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ιστορικό λάθος και θα οδηγήσει σε νέα βαριά λιτότητα τύπου μνημονίου .

Υποστήριξε ότι ακόμα και έκδοση ευρωομολόγου να υπάρξει χωρίς προαπαιτούμενα… του χρόνου τέτοια εποχή του το χρέος μας θα είναι στο 220%, θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση ύφεση 10% και έλλειμμα πρωτογενές 15% και θα έρθει Απρίλιο 2021 η ενισχυμένη επιτήρηση και με σκληρότερη λιτότητα, χειρότερη και από εκείνη του 2011.

Μάλιστα είπε στον κ. Σταϊκούρα πως εάν δεχθεί την έκδοση ομολόγου θα κάνει ένα ασύλληπτο λάθος και τον προέτρεψε σε «μια υπεύθυνη ανυπακοή καθώς αυτή θα είναι μια υπεύθυνη στάση…».

Τον κορωνοϊό, είπε θα τον ξεπεράσουμε «αλλά μπορεί να έχουμε τους λιγότερους νεκρούς από τον ιό αλλά θα έχουμε τους περισσότερους πεινασμένους…».

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης είπε αυτή η κρίση είναι η καλύτερη στιγμή για να σκίσουμε πραγματικά το μνημόνιο . Επέκρινε την κυβερνητική στρατηγική που έχει όπως είπε πάρει “χλιαρά μέτρα” και είπε πως δεν είναι σοβαρή πολιτική ” να κρατάς κάποια “πυρομαχικά” για να τα ρήξεις στη μάχη της επικείμενης ύφεσης,” υποστηρίζοντας πως “όταν έρχεται το ωστικό κύμα μίας ύφεσης πρέπει να ρίξεις εκείνη τη στιγμή και την τελευταία ρανίδα των πυρομαχικών στη μάχη. Γιατί κάθε ώρα που καθυστερείτε ένα σημαντικό δημοσιονομικό σοκ. Το ποσό που θα πρέπει να ρίξετε αργότερα σε αυτή τη μάχη θα είναι πολύ μεγαλύτερο…”

Ζήτησε από την κυβέρνηση να ακυρώσει το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για τα κόκκινα δάνεια καθώς όπως είπε ούτε να μας διώξουν από το ευρώ μπορούν ούτε να μας κλείσουν τις τράπεζες…

Επέκρινε όμως και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το “μαξιλαράκι ” λέγοντας πως αυτό είναι φτιαγμένο από αγκάθια , δεν είναι μαλακό… γα να ξεκουράσει το κεφάλι των πολιτών από τα βάρη της κρίσης.

https://crashonline.gr/
Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.