Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή κατά του κλεισίματος των εκκλησιών

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατά της απαγόρευσης λειτουργίας στις λαϊκές αγορές

Για λόγους προστασίας της δημοσίας υγείας απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τέσσερις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με τις οποίες ζητείτο η έκδοση προσωρινής διαταγής για το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς.

Την ίδια ώρα την αναστολή και ακύρωση ως αντισυνταγματικής και αντίθετης στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας στις λαϊκές αγορές, ζητεί από το ΣτΕ η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23.3 έως 25.4.2020, όπως και η σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε εν συνεχεία. Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η εν λόγω απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προσόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνει ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.

Ακόμη, αναφέρει η Ομοσπονδία ότι η απαγόρευση αυτή παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ελεύθερης ανταγωνιστικότητας, της ισότητα και της αναλογικότητας, όπως παραβιάζει και το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενώ παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των λαϊκών αγορών, ενώ η σχετική εγκύκλιος είναι παράνομη και ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.