Εκτός ενισχύσεων οι επισφαλείς εργαζόμενοι

AΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόστιμα 1.200 ευρώ προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης για εργοδότες που παραβαίνουν τις αναστολές συμβάσεων

Εκτός της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ παραμένουν οι εργαζόμενοι με επισφαλείς συνθήκες εργασίας, όπως είναι όσοι αμείβονται με εργόσημο ή με τίτλους κτήσης (περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πωλητές του περιοδικού των αστέγων «Σχεδία»), ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας καθώς και το προσωπικό δημοτικών επιχειρήσεων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, με ανακοίνωσή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και οι ωρομίσθιοι στο Μέγαρο Μουσικής, καταγγέλλει «την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει με κυνική στάση η κυβέρνηση μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν δικαιούται το επίδομα, παρότι από την πρώτη μέρα των εξαγγελιών ενημερώθηκαν τα αρμόδια υπουργεία, τηλεφωνικώς και γραπτώς».

Ύστερα από δύο εβδομάδες αναμονής και αγωνίας των ωρομισθίων στο Μέγαρο Μουσικής και τηλεφωνημάτων προς τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν για την εγκύκλιο που αποκλείει τους εργαζόμενους των φορέων γενικής κυβέρνησης (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ) από το επίδομα των 800 ευρώ.

«Η διοίκηση του Οργανισμού ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι οι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό λέγοντας στους συναδέλφους ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το ζήτημα, ότι περίμεναν διευκρινίσεις από το υπουργείο. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, και ξαφνικά την Παρασκευή 3 Απριλίου, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι δεν εντάσσονται ούτε στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση».

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ (Δευτέρα), απέκλεισε για δημοσιονομικούς λόγους την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων που αμείβονται με εργόσημο. Προανήγγειλε υπουργική απόφαση με την οποία θα επιβάλλεται κύρωση 1.200 ευρώ σε εργοδότες που εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους να προσέρχονται κανονικά στη δουλειά, ενώ είναι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 20 Απριλίου και προανήγγειλε νέο κύμα ειδικού επιδόματος για τον μήνα Μάιο.

efsyn.gr

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.